01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00
1
У Франківську дахи комунальних підприємств здали в оренду під сонячні станції на 50 років

У Івано-Франківську дахи комунальних підприємств здали в оренду під сонячні електростанції до 2065 року на пільгових умовах.

Відповідні дозволи отримали фірми “Скайфол Енерджі” та “Енергетичне джерело” на останній сесії міської ради 22 грудня 2016.

Зокрема, у грудні минулого року на замовлення ТОВ “Скайфол Енерджі” працівники компанії “Екотехнік Ураїна Груп” спорудили сонячну електростанцію на даху ТРК “Вежа” по вулиці Галицька, 22 в Івано-Франківську.

Другу сонячну електростанцію на замовлення “Скайфол Енерджі” встановили на будівлі КП “Івано-Франківськводоекотехпром” на вулиці Ботанічній.

Також на сторінці “Екотехнік Ураїна Груп” з’явилося повідомлення про завершення будівництва ще однієї дахової сонячної електростанції у селі Ямниця на одній із будівель комплексу очисних споруд КП “Івано-Франківськводоекотехпром”. Дахова СЕС складається із 126 модулів JA Solar, потужністю 265 Вт*пік та інвертора HUAWEI SUN2000-33KTL. Передбачається, що у рік така станція вироблятиме 35 800 кВт-год електроенергії. Замовником цих робіт є ТОВ “Енергетичне джерело”.

Як зазначає директор КП “Івано-Франківськводоекотехпром” Микола Саєвич, договори на оренду дахів зі ТзОВ “Скайфол Енерджі” та ТзОВ “Енергетичне джерело” уклав міськвиконком.

“Вироблена електроенергія буде йти в загальну мережу на нашу підстанцію, ми її зразу забираємо, але ми платимо за електроенергію РЕМу, – пояснив він. – Наскільки мені відомо, підприємства щойно отримали ліцензію на зелений тариф в НКРЕ”.

До мережі ці сонячні електростанції ще не підключені. Втім, НКРЕ вже внесла ТзОВ “Скайфол Енерджі” та ТзОВ “Енергетичне джерело” у реєстр об’єктів електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії.

Загалом, під сонячні електростанції ТзОВ “Скайфол Енерджі” орендує приміщення площею 41,6 кв. м на вул. Галицькій, 22 та частину даху загальною площею 242,0 кв. м адмінбудівлі КП “Івано-Франківськводоеко-техпром” на Ботанічній, а ТзОВ “Енергетичне джерело” має договір оренди на частину даху загальною площею 228 кв. м будівлі головної насосної каналізаційної станції комунального підприємства “Івано-Франківськводоекотехпром” у Ямниці.

За словами директора департаменту комунальних ресурсів Івано-Франківської міської ради Ігоря Гриненька, станом на 1 грудня минулого року ці підприємства платили за оренду на Ботанічній – 4585 грн у місяць, у Ямниці – 4586 грн, на Галицькій – 7770 гривень.

«Договори оренди, які були дійсні до 2019 року, на сесії Івано-Франківської міської ради 22 грудня прийняли рішення продовжити до 30 листопада 2065 року на пільгових умовах, – пояснив чиновник. – Наразі рішення міської ради ще не набрало чинності».

За даними інформаційно-аналітичної платформи YouControl, ТзОВ “Скайфол Енерджі” та ТзОВ “Енергетичне джерело” зареєстровані за однією адресою: село Микитинці, вул. Декабристів, будинок 52, корпус 3, квартира 4. Зокрема, підприємство ТОВ “Скайфол Енерджі” заснували Дротянко Катерина Володимирівна, Мирний Олександр Борисович, Іванюк Андрій Михайлович, який і очолює підприємство, та Снігурський Андрій Леонідович.

Кожен зі співзасновників вніс до статутного капіталу ТзОВ “Скайфол Енерджі” по 650 тис. грн, і наразі він становить 2,5 млн грн.

Серед засновників другого підприємства, яке вироблятиме сонячну енергію у Франківську – ТзОВ “Енергетичне джерело”, – теж фігурують Олександр Мирний та Андрій Снігурський, а також Керечанин Євген Васильович та Назимок Володимир Валерійович, який і очолює підприємство.

До слова, ТзОВ “Енергетичне джерело” зареєстроване 3 серпня минулого року, її статутний капітал становить 6 млн грн, з яких по 2,4 млн грн внесли Андрій Снігурський і Олександр Мирний, 900 тис. грн – Володимир Назимок та 300 тис. грн Євген Керечанин.

ПОВЕРНУТИСЯ НА ПОЧАТОК
КОМЕНТАРІ
Залишити свій коментар
ВАС ТАКОЖ ЗАЦІКАВИТЬ
Залиште заявку на консультацію, і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
Адреса
01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
Режим роботи
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00