01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00
1
Розвиток альтернативної енергетики в Європі

У Європі, втім, як і в усьому світі, триває стійка тенденція до розвитку засобів, що представляють альтернативу традиційним джерелам енергії.

Зростаючі ціни на звичні вуглеводні, виснаження їх природних джерел, а також несприятливі екологічні наслідки їх використання, змушують серйозно задуматися про невтішні перспективи розвитку суспільства.

Все більша кількість європейських держав розуміє складність моменту і висловлює заклопотаність наростаючим енергетичним та екологічним кризою, і необхідністю розробки поновлюваних джерел різних видів енергії, які б можна було застосовувати для вироблення електрики і тепла.

Так, наприклад, Європейська комісія на своєму Брюссельському саміті поставила перспективні плани скорочення викиду парникових газів на 80% протягом наступних 40 років за рахунок використання альтернативних екологічно чистих джерел енергії.

І хоча на сьогоднішній день, частка таких джерел складає всього близько 3% від загального енергобалансу, можна простежити досить чітку тенденцію до її збільшення.

На сьогоднішній день країнами, які займають лідируючі позиції в розвитку альтернативних джерел енергії в Європі, є:

Європейські експерти підрахували, що для сталого розвитку альтернативної енергетики ЄС знадобиться в найближчому десятилітті вишукати близько € 50 млрд. Найбільша частка коштів (близько € 17 млрд) припаде на розвиток сонячної енергетики. Дещо менше – на розвиток вітрогенераторну галузі, а решта – на біоенергетику.

Величезні перспективи для енергетичної безпеки Євросоюзу являє підписаний минулого року договір про створення і спільному використанні цілої мережі вітрогенераторів потужністю більше 140ГВт, встановлених на узбережжі Північного моря. Даний документ був ратифікований представниками 10 провідних регіональних європейських держав.

Слід також зауважити, що значний поштовх розвитку європейської альтернативної енергетики надали катастрофічні події в Японії, які ще раз нагадали про необхідність дбайливого ставлення до природи і її енергетичним запасам.

ПОВЕРНУТИСЯ НА ПОЧАТОК
КОМЕНТАРІ
Залишити свій коментар
ВАС ТАКОЖ ЗАЦІКАВИТЬ
Залиште заявку на консультацію, і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
Адреса
01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
Режим роботи
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00