01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00
1
Експлуатація та обслуговування сонячних панелей

Експлуатація сонячних панелей

Чи не поб’є град сонячні панелі? Чи не засипає сонячні панелі снігом? Яка продуктивність роботи сонячних панелей взимку? Як впливає вітер та дощ на сонячні панелі? Як доглядати за сонячними панелями? – ці питання турбують, мабуть, кожного господаря, який вирішив встановити сонячні панелі на власне домогосподарство.

Конструкція сонячних панелей досить міцна і не вимагає практично ніякого обслуговування впродовж їх терміну експлуатації, – який може сягати 25 років або навіть і більше. У тому випадку, якщо щось піде не так, компоненти вашої сонячнї системи мають достатньо великий гарантійний термін, який покриває ремонт або заміну.

Гарантія на сонячні батареї

Виробники сонячних панелей надають ряд гарантій, як на справну роботу панелей, так і на потужність виробітку електроенергії сонячними панелями.

Гарантія вихідної потужності означає, що продуктивність панелі не опускатиметься нижче певного рівня протягом терміну дії гарантії (зазвичай 25 років). Наприклад, виробник може надати гарантію, щоб гарантувати, що вихідна пікова потужність не впаде нижче 85 відсотків протягом 25 років.

Сонячні панелі деяких виробників включають в себе додаткову гарнтію, яка означає більш високий рівень вихідного сигналу протягом більш короткого періоду часу. Як наприклад, вторинна гарантія може гарантувати не менше 90 відсотків від початкової потужності протягом перших 10 років експлуатації.

Панелі, зазвичай, поставляються з гарантією якості виробництва, яка захищає споживачів від дефектних частин панелі, як правило, протягом перших п’яти років експлуатації. Інвертори також поставляються з гарантією, як правило, протягом 10 років.

Обслуговування сонячних панелей

Сонячні панелі виготовлені із загартованого скла, вони зпроектовані так, щоб з легкістю витримувати складні погодні умови, як то вітер, дощ, сніг чи град. За винятком трекінгових систем (слідкування за Сонцем), системи сонячних панелей не мають рухомих частин, що сильно зменшує імовірність виникнення будь-яких проблем.

Проблеми, пов’язані з продуктивністю роботи сонячних батарей, як правило, пов’язані з виробництвом електроенергії панелями, тому більшість інсталяторів рекомендують застосовувати системи моніторингу виробництва електроенергії вашою сонячною електростанцією. Помітивши зміни у виробництві, ви можете ідентифікувати і вирішувати проблеми превентивно.

Як правило, сонячні батареї не потребують очищення. Якщо ви проживаєте десь, де є багато смогу, пилу або бруду, ви можете побачити падіння продуктивності виробництва, яке може бути усунено шляхом очищення ваших панелей. Якщо панелі встановлені на даху вашого будинку, кращим варіантом буде скористатись послугами професійних прибиральників, а не намагатися очистити їх самостійно.

Як впливає сніг на роботу сонячних панелей?

Часто клієнти запитують, чи необхідно прибирати сніг із сонячних панелей? Як правило, відповідь – не потрібно, оскільки після падіння снігу на сонячну панель він тане та не впливає на рівень виробітку електроенергії вашою сонячною електростанцією. Для того, щоб панель мала змогу самоочищатись її необхідно встановлювати під кутом 15 градусів або більше.

ПОВЕРНУТИСЯ НА ПОЧАТОК
КОМЕНТАРІ
Залишити свій коментар
ВАС ТАКОЖ ЗАЦІКАВИТЬ
Залиште заявку на консультацію, і ми зв'яжемося з вами найближчим часом.
Адреса
01601, м. Київ, вул. Стрітенська,
б. 10, оф. 323
Режим роботи
ПН - ПТ 09:00 - 21:00
СБ - НД 09:00 - 16:00